skip to Main Content

Activiteitenbegeleider Buurthuis m/v

Zeeuwse Gronden is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wij bieden geïntegreerde zorg aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening, vanuit een samenhangend pakket van wonen, behandeling en dagbesteding. Gemeente Terneuzen en Zeeuwse Gronden hebben de handen ineen geslagen om van het huidige wijkcentrum in Terneuzen een dynamisch ontmoetingscentrum te maken.

Vanwege deze metamorfose zijn wij per 1 juni 2022 op zoek naar een:

Activiteitenbegeleider Buurthuis m/v

Het ontmoetingscentrum blijft de bestaande vertrouwde functie van buurthuis behouden, maar wordt daarnaast een laagdrempelige, gastvrije voorziening, waar diverse activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Een van de functies van het buurthuis is de leefbaarheid van de buurt versterken. Buurtbewoners worden daarom ook nadrukkelijk uitgenodigd en betrokken bij de activiteiten in het buurthuis.

In het ontmoetingscentrum komt de nadruk in eerste instantie te liggen op creatieve dagbesteding, maar in verband met het uit te breiden activiteitenaanbod is er veel ruimte voor nieuwe initiatieven (zowel van medewerkers als van binnenstadbewoners en cliënten) en dus voor de begeleiding van ander soort activiteiten. We willen graag een divers aanbod neerzetten.

Als activiteitenbegeleider heb je met name een begeleidende rol richting cliënten en worden de werkzaamheden en activiteiten afgestemd op de persoonlijke behoefte van de cliënten. Cliënten kunnen hier nieuwe vaardigheden aanleren en sociale contacten opbouwen waarbij jij dit op individuele basis vormgeeft. Daarnaast streven we ernaar een ontspannen sfeer te creëren zodat het centrum een huiselijke en vertrouwde plek is voor eenieder die er komt.

Alle medewerkers worden op hun eigen niveau ingezet op taken passend bij hun kwaliteiten. Afstemming over de activiteiten vindt plaats in overleg met de projectleider en beheerder van het buurthuis, maar verder heb je als activiteitenbegeleider een zo groot mogelijke zelfstandigheid in de uitvoering van je werk.

Wat vragen we?

  • Een relevante beroepsgerichte zorgopleiding, minimaal MBO niveau 3;
  • Ervaring in en affiniteit met het begeleiden van mensen met een psychische kwetsbaarheid;
  • Je hebt creativiteit, beleving en vriendelijkheid hoog in het vaandel staan;
  • Je bent in staat te reflecteren, feedback te geven en ontvangen van collega’s en cliënten;
  • Je bent bereid om ook buiten het reguliere dienstrooster in te springen voor bijeenkomsten en evenementen.

Natuurlijk zijn er nog meer vaardigheden en kenmerken die we graag willen zien. Zoals goede sociale vaardigheden en een empathisch vermogen, gezien alle contacten die je hebt. Je staat stevig in je schoenen en bent een ondernemend type. Je bent in staat om volledig zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren en goed in teamverband te kunnen werken.

Dienstverband
We gaan uit van een contract voor 32 uur per week. Je start met een contract voor 7 maanden, waarna mogelijkheid tot verlenging of vaste overeenkomst. Je werkt op wisselende dagen en tijden volgens een rooster. Het rooster wordt ruim van tevoren in overleg met elkaar gemaakt. We vragen ook bereidheid om in het weekend te werken. Beschikken over een B-rijbewijs is een must.

Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen bij indiensttreding.

Salaris
Inschaling is conform CAO GGZ, afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Geïnteresseerd?
Wil jij graag deel uit maken onze organisatie? Stuur dan je sollicitatie voor 1 mei naar vacature@zeeuwsegronden.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Hanna Laport (h.laport@zeeuwsegronden.nl).

 

Back To Top