Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe mbo-opleiding voor GGZ

De nieuwe mbo-opleiding voor de GGZ begint op 1 maart 2024. Verschillende organisaties zetten zich in voor de nieuwe opleiding, waaronder Zeeuwse Gronden.

RIBW Brabant, GGZ Breburg, GGZ WNB en Emergis zetten ook hun schouders onder de nieuwe driejarige BBL-opleiding. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Hierbij gaan studenten één dag per week naar school en werken ze drie dagen per week in de praktijk.

De wens voor een specifieke ggz-opleiding komt voort uit praktijkervaringen. Studenten met een diploma Zorgprofessional blijken op de werkvloer toch te weinig kennis van GGZ te hebben. Vaak is er bij- en nascholing nodig.

Voor de nieuwe opleiding is er overleg geweest met verschillende opleidingsinstituten. ROC Tilburg is de samenwerkingspartner die in maart de eerste cursisten verwelkomt. In Halsteren, centraal gelegen, komt de leslocatie. De praktijk wordt gegeven bij de organisaties die het initiatief namen.

De opleiding GGZ is landelijk erkend. Op termijn is via ROC Tilburg ook na- en bijscholing mogelijk voor medewerkers die wel al een diploma hebben.

Heb je interesse om de nieuwe opleiding GGZ te volgen? Neem contact op met HR over het hoe en wat.

Back To Top