Ga naar hoofdinhoud

Activiteitenbegeleider M/V – 32 uur

Zeeuwse Gronden is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wij bieden geïntegreerde zorg aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening, vanuit een samenhangend pakket van wonen, behandeling en dagbesteding. De betrokkenheid van familie vormt een kernwaarde. Zeeuwse Gronden heeft momenteel 12 woonlocaties en diverse dagbestedingsprojecten.

Voor het equicentrum De Kraaghoeve in Terneuzen, zijn we op zoek naar een:

Activiteitenbegeleider M/V, 32 uur

Jouw werkplek is het equicentrum De Kraaghoeve aan de Kraagdijk in Terneuzen. Het equicentrum is het hart van Zeeuwse Gronden. Binnen de context van Zeeuwse Gronden speelt de omgang met paarden en de natuur een belangrijke rol.

In deze voormalige boerderij zijn werkplekken, behandelkamers en gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd. Het equicentrum is één van de dagbestedingslocaties van Zeeuwse Gronden, en er wordt ook equitherapie gegeven. Aan het equicentrum is ook een dagbehandeling voor jongeren verbonden.

Als activiteitenbegeleider heb je met name een verzorgende en begeleidende rol richting cliënten en worden de werkzaamheden en activiteiten afgestemd op de persoonlijke behoefte van de cliënten. Cliënten kunnen hier nieuwe vaardigheden aanleren en sociale contacten opbouwen waarbij jij dit op individuele basis vorm kunt geven. Daarnaast streven we ernaar een ontspannen sfeer te creëren zodat iedereen zichzelf kan zijn.  Belangrijk is wel dat je affiniteit hebt met de verzorging van dieren, van klein vee tot paarden, omdat dit onderdeel uitmaakt van de dagbesteding van de cliënten. Ook is het fysiek zwaar werk, van bomen snoeien tot stallen uitmesten. Er is een moestuin aanwezig dus wanneer je ook groene vingers hebt is dit zeker een pré!

Wat vragen we?
Je bent een gedreven activiteitenbegeleider, proactief in de begeleiding van cliënten en wil vol enthousiasme aan de slag om samen met het team op de Kraaghoeve creatieve ideeën vorm te geven en activiteiten te organiseren. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen en vormgeven van dagbestedingsplannen.

  • Ervaring op het gebied van begeleiding van cliënten met een psychische kwetsbaarheid is een pré;
  • Je hebt affiniteit hebt met de verzorging van dieren, van klein vee tot paarden;
  • Je bent in staat te reflecteren, feedback te geven en ontvangen van collega’s en cliënten;
  • Zelfstandig kunnen werken;
  • Een rijbewijs B is een must.

Daarnaast zijn er nog vaardigheden en kenmerken die we willen zien. Zoals goede sociale vaardigheden, tact en inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen en bent een ondernemend type. Je bent in staat om volledig zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren en goed in teamverband te kunnen werken.

Het is ook wel heel fijn als je stressbestendig bent en wat humor kunt meenemen!

Wat bieden we?
We gaan uit van een contract voor 32 uur per week. De werkdagen en de werktijden in overleg volgens rooster. Je start met een tijdelijk contract van 7 maanden, waarna mogelijkheid tot verlenging of vaste overeenkomst. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen bij indiensttreding.

En tenslotte  bieden we jou één van de mooiste uitzichten en omgeving die je op je werkplek maar kunt wensen!

Salaris
Inschaling is conform CAO GGZ, schaal 30/ 35 en afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Geïnteresseerd?
Wil jij graag deel uit maken onze organisatie? Reageer dan voor 16 januari 2023 op deze vacature. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met de senior van de locatie, Yentel Zuidweg (y.zuidweg@zeeuwsegronden.nl).

Back To Top