Ga naar hoofdinhoud

De Werkplaats

Cliënten die elkaar helpen met verhuizen, schilderen, behangen en tuinafval naar de stort brengen. Zo is het klusteam ooit ontstaan. Inmiddels is er een ontwikkeling gemaakt van het klusteam naar een volwaardige werkplek: de Werkplaats. Deze is gelegen aan de Transportstraat in Terneuzen. De Werkplaats is een mooie ruimte met een knutseltafel, een zaagruimte, gereedschappen, een administratieruimte en verschillende werkbanken, waarin cliënten al hun creativiteit kwijt kunnen.

Het scala aan activiteiten in en rond de Werkplaats is in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Er worden bijvoorbeeld meubels opgeknapt, houten harten gemaakt, hertenkoppen van hout gezaagd, kaarten geknutseld, elektrische apparatuur getest en stapels met uitbetalingen verwerkt.

Cliënten kunnen hier werkervaring opdoen, nieuwe vaardigheden aanleren, en sociale contacten opbouwen. Daarnaast streven we ernaar een ontspannen sfeer te creëren zodat iedereen zichzelf kan zijn. Hierdoor ontwikkelen vaardigheden en ontstaan er leuke ideeën. Daarnaast is er ook veel interactie tussen buurtbewoners, cliënten, klanten en begeleiders, dit leidt vaak tot leuke gesprekken en situaties en het stimuleert het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Vanuit de Werkplaats vertrekt ook een aantal dagen per week een groep cliënten naar het mooie Zeeuwse landschap om de natuurgebieden te onderhouden. Samen met Zeeuws Landschap, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Staatsbosbeheer rijden we door heel Zeeland om te helpen met het in stand houden van de typische Zeeuws natuur, door te snoeien, te zagen, te harken en door zwerfafval op te ruimen.

Nieuwsgierig geworden naar onze werkplaats, het natuuronderhoud of geïnteresseerd in onze producten? Loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar!

Transportstraat 5
4538 AT Terneuzen
Telefoon: 085 – 02 23 439 of 06 -30 29 22 88
Senior: 06 – 82 05 48 07

Back To Top