skip to Main Content

De Werkplaats

Cliënten die elkaar helpen met verhuizen, schilderen, behangen en tuinafval naar de stort brengen. Zo is het klusteam ooit ontstaan. Inmiddels is er een ontwikkeling gemaakt van het klusteam naar de Werkplaats. Aan de Transportstraat in Terneuzen is er nu een echte werkplaats van Zeeuwse Gronden, met een knutseltafel, verschillende werkbanken, gereedschappen, een administratieruimte en een kringloopwinkel waarin cliënten al hun creativiteit kwijt kunnen.

Het scala aan activiteiten in en rond de Werkplaats is alleen maar groter geworden. Er worden bijvoorbeeld tuinbanken gefabriceerd, houten decoratiematerialen gemaakt, hertenkoppen gezaagd, vesten gebreid, winkelspullen gesorteerd, schoongemaakt en geprijsd, en nog veel meer. Cliënten kunnen werkervaring opdoen, nieuwe vaardigheden aanleren, en sociale contacten opbouwen. Daarnaast streven we ernaar een ontspannen sfeer te creëren zodat iedereen zichzelf kan zijn.

Vanuit de Werkplaats vertrekt ook een aantal dagen per week een groep klussers om aan natuurbeheer en -onderhoud te doen. Samen met Zeeuws Landschap, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Staatsbosbeheer rijden ze door heel Zeeland om te helpen met het in stand houden van de typische Zeeuwse natuur, door te snoeien, te zagen en door zwerfafval op te ruimen.

Tegenwoordig worden er ook kleine klusjes gedaan voor binnenstadbewoners. Er is wel altijd eerst overleg met de Werkplaats of met andere hulpverleningsinstanties voordat een klus wordt aangenomen. Ten slotte helpt het team met het leefbaar houden van de binnenstad door de eigen straat schoon te houden en kleine klusjes in de buurt te doen. Zo is er bijvoorbeeld een mooie tuin gecreëerd op een braakliggend stuk grond in de Korte Kerkstraat.

Bij de Werkplaats in de Vlooswijkstraat in Terneuzen is een kringloopwinkel, je kunt daar tegen democratische prijzen grotere spullen kopen als meubelen, bedden, hanglampen en fietsen. Heb je dergelijke spullen waar je vanaf wilt en zijn ze niet beschadigd, dan kun je altijd contact opnemen met de Werkplaats om te kijken wat er mogelijk is.

Vanwege het grote succes is er nu ook een kringloopwinkel aan de Noordstraat 15. Daar worden vooral kleding, accessoires, huishoudelijke artikelen en cadeauartikelen verkocht. Neem zeker eens een kijkje!

Back To Top