Ga naar hoofdinhoud

De Kraaghoeve

Aan de Kraagdijk 4 in Terneuzen ligt Equicentrum de Kraaghoeve. In deze ruime boerderij zijn werkplekken, behandelkamers en gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd. Het is één van de dagbestedingslocaties van Zeeuwse Gronden, en er wordt equitherapie (paardentherapie) gegeven.

Dagbesteding
Cliënten die van dieren houden en graag buiten zijn, zitten hier op hun plek. Ze houden de Kraaghoeve draaiende door allerhande werkzaamheden, van administratie en chauffeurswerk tot dierenverzorging, onderhoud van het erf en koken. Iedereen werkt hier samen: jongeren, ouderen, cliënten, vrijwilligers, familieleden en behandelaren. In de lunchpauze wordt er altijd gezamenlijk gegeten. Verder is er gelegenheid om te kajakken, te zwemmen en deel te nemen aan verschillende workshops en cursussen. Daarnaast kunnen cliënten hier equitherapie volgen.

Weekschema
Op De Kraaghoeve is er elke werkdag tussen 9.30 en 16.00 uur van alles te doen. Er wordt in de keuken een maaltijd voorbereid, voor iedereen die tussen de middag aanschuift. Op maandagmiddag krijgen de paarden een poetsbeurt of word er met ze gewandeld. Elke dinsdag kun je vissen vanaf onze eigen vissteiger. Op dinsdag, woensdagmiddag en donderdag staat er crea op de agenda, een leuk moment om te kletsen én creatief bezig te zijn. Op dinsdagmiddag maken we zelf kaas met melk van onze eigen melkgeiten. Elke week op donderdagmiddag rijden we een rondje met de koets. Daarnaast wordt er gewerkt in de moestuin en verzorgen wij elke dag gezamenlijk de dieren.

Back To Top