Ga naar hoofdinhoud

Coltek

COLTEK is een kunstenaarscollectief in Terneuzen, toegankelijk voor iedereen die zich op serieuze wijze bezighoudt met beeldende kunst. Het collectief is in 1999 opgericht door een aantal kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Inmiddels staat een tweede generatie aan het roer met Rita van Amersfoorth en Sara van de Wege als bestuursleden.

Het kleinschalige atelier wordt permanent gebruikt door de kerngroep van kunstenaars en is daarnaast vier middagen per week open voor een bredere groep van maximaal twintig kunstbeoefenaars, met en zonder psychiatrische achtergrond. COLTEK heeft naast een artistieke ook een maatschappelijke doelstelling: een plaats zijn voor mensen met een psychiatrische achtergrond, midden in de samenleving.

In 2012 is het bestuur van COLTEK een samenwerkingsverband aangegaan met Zeeuwse Gronden. De kunstenaars dragen zorg voor cliënten van Zeeuwse Gronden die affiniteit hebben met beeldende kunst. Dit geeft cliënten de mogelijkheid hun kunstzinnige aanleg verder te ontwikkelen binnen de groep kunstenaars van de vereniging.

Werken met klei

Ontdek de magie van werken met klei en ervaar waarom keramieken zo’n boeiende kunstvorm is…
Zeeuwse Gronden is met veel plezier te gast in het atelier van Coltek voor ‘werken met klei’. Elke dinsdag en donderdag bij Coltek. Meer info en aanmelden: Wendie Oorschot, w.oorschot@zeeuwsegronden.nl of telefonisch via 06 – 645 956 173.

Back To Top