Ga naar hoofdinhoud

Zo begon het

Zeeuwse Gronden is ontstaan op initiatief van familievereniging Ypsilon en een aantal betrokken hulpverleners. Familieleden van mensen met een psychiatrische aandoening vonden de zorg voor hun dierbaren niet toereikend. Er was onvoldoende aandacht voor de cliënten en als familie zijnde voelden ze zich te weinig betrokken bij het zorgtraject. Vanuit die gedachten is Zeeuwse Gronden opgericht. Mensen kunnen nu in een eigen appartement wonen binnen een groter sociaal geheel, met meer betrokkenheid van familie.

Inmiddels is Zeeuwse Gronden flink gegroeid en ook steeds meer actief buiten Zeeland. Dat wil niet zeggen dat de zorg is veranderd. De werkwijze blijft exact hetzelfde. Kleinschaligheid is de kern: we worden groter door klein te blijven. Daarover lees je meer bij Aanpak en visie.

Minibos in Koudekerke
Koudekerke heeft een minibos! Samen met de basisscholen plantten cliënten van Zeeuwse Gronden en andere inwoners van Koudekerke bomen en struiken. zodat er straks een bos is om met de hele buurt van te genieten.
/// lees verder
Welkom, Sint!
Sinterklaasfeest op De Kraaghoeve! Kinderen van cliënten, familie en medewerkers zijn van harte welkom. Meld je kind voor 15 november aan.
/// lees verder
Chauffeurs gezocht voor Heen en weer

Elke dag brengen we mensen van hun woonlocatie naar dagbestedingslocaties. Hiervoor hebben we binnen Zeeuwse Gronden het Heen en weer. Een klein taxibedrijf waar de taxi's bestuurd worden door vrijwilligers…

/// lees verder
Back To Top