Ga naar hoofdinhoud

Samen leven

Op alle woonlocaties is het gemakkelijk om sociale contacten te leggen en te onderhouden. Aan de keukentafel tijdens het koffie-uurtje, bij het samen koken of ’s avonds op de bank tijdens een voetbalwedstrijd. Niets is verplicht. Zeeuwse Gronden probeert een dusdanig aangename omgeving en sfeer te creëren dat mensen uit eigen beweging een avond in hun appartement verruilen voor een paar uur ontspanning in de gemeenschappelijke huiskamer.

Jong en oud, cliënt en begeleider, iedereen komt er samen. Dat is waarin Zeeuwse Gronden zich duidelijk onderscheidt van andere geestelijke gezondheidsinstellingen. We proberen mensen met een psychiatrische ziekte zo comfortabel mogelijk te laten wonen én hen onderdeel te maken van een groter sociaal geheel. Immers, voor de meeste mensen is sociaal contact de sleutel tot een gelukkiger leven.

Indien nodig kunnen ze er een leven lang blijven wonen. In die vertrouwde omgeving oud worden, net als thuis. Want het ís thuis. Als het echt niet meer gaat, kijkt Zeeuwse Gronden mee naar een oplossing, een nieuwe woonvorm, een andere manier van zorg verlenen. Echter, zo lang het kan en het de wens is van de bewoner, wordt de nodige zorg op dezelfde plek geboden. Dan groeit Zeeuwse Gronden mee.

Back To Top