Ga naar hoofdinhoud

Dagbesteding bij Zeeuwse Gronden

Het sociale aspect blijft niet beperkt tot het wonen op een woonlocatie. Zo zijn in de binnenstad van Terneuzen ‘de Inloop’ en in Middelburg ‘Atelier Herengracht’ vrijwel dagelijks geopend. Dit zijn plekken waar mensen met psychische en sociale problemen elkaar kunnen ontmoeten. Maar iedereen is daar welkom, van familie en vrienden tot willekeurige voorbijgangers. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek die de gelegenheid geeft samen een kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen en een praatje te maken. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan cursussen, sporten en creatieve activiteiten. Er worden met regelmaat uitstapjes georganiseerd, zoals het bezoeken van musea, pretparken, voetbalwedstrijden en concerten.

Er wordt continu onderzocht hoe mensen met een psychiatrische ziekte een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Daar horen vakanties bij, dus die worden georganiseerd door Zeeuwse Gronden. Er bestaat een klusteam voor en door cliënten, dat woningen en tuinen opknapt, meubels renoveert en fietsen repareert. In Kruiningen is een maatschappelijk restaurant geopend, op Equicentrum de Kraaghoeve in Terneuzen worden geregeld paardenworkshops gegeven, en wekelijks zijn er op verschillende locaties sportactiviteiten.

Het aantal dagbestedingslocaties groeit jaarlijks. Door dit brede aanbod kunnen mensen met een psychische stoornis gemakkelijk participeren in de samenleving en zo structuur aanbrengen in hun dag. Dit helpt doorgaans goed bij het onder controle krijgen van de stoornis en het helpt bovendien afleiding te vinden. Er is dagbesteding op maat en op aanvraag, individueel en voor groepen, altijd onder deskundige begeleiding. Ook buurtbewoners worden betrokken bij de activiteiten, wat enerzijds leidt tot meer sociale contacten voor de cliënten en anderzijds de cohesie in de buurt vergroot.

Maak kennis met alle dagbestedings-locaties van Zeeuwse Gronden:

Back To Top