Ga naar hoofdinhoud

wonen bij Zeeuwse gronden

Zeeuwse Gronden biedt verschillende opties met betrekking tot wonen, waarbij altijd gekeken wordt naar de mate van zelfstandigheid. Het is bijvoorbeeld een optie om thuis te blijven wonen en daar de nodige zorg te ontvangen. Maar wonen in een eigen appartement binnen één van de woonclusters kan ook. Daar wonen mensen met een psychiatrische ziekte op zichzelf, maar het is er gemakkelijk om sociale contacten te leggen en te onderhouden.

Aan de keukentafel tijdens het koffie-uurtje, bij het samen koken of ’s avonds op de bank tijdens een voetbalwedstrijd. Niets is verplicht. Zeeuwse Gronden probeert een dusdanig aangename omgeving en sfeer te creëren dat mensen uit eigen beweging een avond in hun appartement verruilen voor een paar uur ontspanning in de gemeenschappelijke huiskamer. Immers, voor de meeste mensen is sociaal contact de sleutel tot een gelukkiger leven.

Het idee is dat men in de woongroep, indien nodig, een leven lang kan blijven wonen. In die vertrouwde omgeving oud worden, net als thuis. Want het ís thuis. Zo lang het kan en het de wens is van de bewoner, wordt de nodige zorg daar geboden. Dan groeit Zeeuwse Gronden mee. Jong, oud, het maakt niet uit, niemand wordt aan zijn lot overgelaten.

Back To Top