Ga naar hoofdinhoud

COLTEK op excursie naar de tentoonstelling “Getekend door de zee”

Vrijdag, 11 februari, hebben we met 10 personen een bezoek gebracht aan het museum “Het Warenhuis” in Axel. Johnny Beerens exposeert er met een overzicht van zijn werken uit de afgelopen 10 jaar.

De expositie begint met een documentaire over het ontstaan van het kunstwerk Oculus Maris (Het oog van de Zee). Het toont het 2,5 jaar durende maakproces. Hierna volgt een indrukwekkende expositie. Voor de eerste keer hangen 20 realistische “Zee” werken van Johnny Beerens samen. De verweerde paalhoofden komen regelmatig terug, begroeid met zeepokken en alg. Ook op deze wijze begroeide stenen, vele malen vergroot, waren te zien als object/schilderijen aan de wand. Met het maakproces nog op ons netvlies is het indrukwekkend wat de kunstenaar gepresteerd heeft. Johnny, bedankt voor de inspiratie!

Met een hoofd vol indrukken kwamen we rond 17.30u terug in Terneuzen, waar we in het atelier onder het genot van een kop koffie deze middag afsloten. Deze unieke kunst is nog te zien tot en met 20 maart 2022. Raadpleeg voor meer informatie de website van Museum Het Warenhuis: https://www.hetwarenhuis.nl/agenda/?id=537

Back To Top