Ga naar hoofdinhoud

Erfgoeddag Landschapsbeheer op de Kraaghoeve druk bezocht

Minstens driehonderd man kwam zaterdag 5 oktober naar de Kraaghoeve voor de ‘Erfgoeddag Landschapsbeheer’ van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). SLZ liet op deze publieksdag zien hoe erfgoed, landschap en natuur in Zeeland met elkaar verbonden zijn. Dit werd duidelijk aan de hand van allerlei activiteiten voor jong en oud. De dag was een geslaagde ontmoeting met natuur en psychiatrie.

Lezingen, varen en speurtocht

De kleine lezingen over de vleermuis, kerkuil en hommels waren herkenbaar voor het publiek. “En dankzij de gezellige schuur met hooibalen als zitplek was deelname heel laagdrempelig”, aldus één van de aanwezigen. De lezingen van SLZ en die van Zeeuwse Gronden zijn goed bezocht en nodigden uit tot allerlei vragen over beide organisaties. Ook de vaartocht met een fluisterboot was populair. De kinderen bleken erg enthousiast over de speurtocht over het erf van de Kraaghoeve, waarbij ze allerlei erfdieren zochten.

Fruitpers en kraampjes

Ook was trappen op de (stilstaande) fiets om je eigen smoothie te maken een hit te noemen. Veel kinderen waren dolblij met hun zelf-getrapte sapje. De fruitpers draaide op volle toeren en er was genoeg ruimte voor de fruitbrengers om rond te kijken bij de oude fruitrassen of in gesprek te raken met de oude-rassen-fruitdeskundigen.

Kennismaken met Stichting Landschapsbeheer Zeeland kon bij het kraampje van SLZ. Medewerkers vertelden van alles over de mogelijkheden die er zijn voor het onderhoud van een (eigen) erf op cultuurhistorisch landschappelijk of beheer-gebied, zodat het authentieke Zeeuwse landschap behouden blijft.

Back To Top