Ga naar hoofdinhoud

Geslaagd eerste Kind en Jeugd symposium

Dinsdag 14 september vond het eerste Kind en Jeugd symposium plaats. Het thema: It takes a village to raise a child. Het was een inspirerende en goed bezochte dag.

Tijdens het welkomstwoord door Jan van Blarikom en een lezing van Bruno Hillewaere (systeem- en psychotherapeut) werd algauw de vergelijking gemaakt met de opvoeding in Afrikaanse stammen. Beiden stelden de vraag of de Westerse opvoeding niet teveel op het gezin rond het kind gericht is. Hebben we bij de opvoeding niet ook de hulp nodig van de andere systemen rond het kind? Een heel dorp? Het waren deze vragen die regelmatig terugkwamen gedurende de dag.

In samenwerking met Matched Care Zeeland werden er na de opening verschillende workshops gegeven vanuit De Viersprong, Praktijk Memo, Sterk Huis en Timon dichterbij. Met onderwerpen als multisysteemtherapie bij problematisch seksueel gedrag, Multi Dimensionale Familie Therapie tot een ervaringsgerichte gezinssessie met behulp van paarden. Dank allen voor jullie komst en fijn om weer eens fysiek bij elkaar te zijn!

Heb je het symposium gemist of wil je meer specifieke informatie over het aanbod van Kind en Jeugd in Middelburg of Goes? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 12 oktober 2021. Meer informatie hierover vind je in deze flyer.

Back To Top