Ga naar hoofdinhoud

Zeeuwse Gronden en Maasdelta Groep tekenen voor de samenwerking Spijkenisse

Zeeuwse Gronden en Maasdelta Groep tekenen voor de samenwerking in Spijkenisse. De voortgang van de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog is steeds beter te zien.

In fase 3 van de herontwikkeling komt een mooie samenwerking van de grond, namelijk tussen Zeeuwse Gronden en Maasdelta Groep. Op maandag 3 juni vierden zij deze samenwerking. De bouw van dit gedeelte voor Zeeuwse Gronden is inmiddels van start gegaan en naar verwachting medio 2025 klaar.

Er komen 16 appartementen voor Zeeuwse Gronden met een eigen entree en lift. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte met een keuken en een woonkamer voor de bewoners. Ook is er een gezamenlijke tuin en een kantoorruimte voor medewerkers van Zeeuwse Gronden.

Ouders Ab en Alize Quak zijn erg blij dat er in deze regio een woonvoorziening komt. Zij wonen in Spijkenisse en hebben lang gezocht naar een geschikte locatie waar hun zoon kon wonen. Inmiddels woont hij in 1 van de andere locaties van Zeeuwse Gronden en is daar erg gelukkig. “Zo rond je 20ste begin je vorm te geven aan je eigen leven. Je gaat studeren, werken of gaat samenwonen. Maar bij mensen met een psychiatrische aandoening gaat het luik op dat moment dicht. Het heeft 20 jaar geduurd, maar mijn zoon heeft eindelijk een plek waar hij fijn kan leven. Hij is helemaal opgebloeid sinds hij bij Zeeuwse Gronden woont. Daarvoor woonde hij alleen in een appartement, waar maar 1 keer in de week iemand van de zorg langs kwam. Hij woont nu zelfstandig maar krijgt hulp waar hij dat nodig heeft. De bewoners eten samen en de dagbesteding maakt zijn leven kleurrijker. Hij heeft nu altijd wel wat te vertellen. Wij zijn al wat ouder en daarom is het fijn om te weten dat hij het naar zijn zin heeft. En dat hij daar altijd mag blijven wonen.”

Bestuurder van Maasdelta Groep Ruud van Nieuwaal benadrukt hoe belangrijk samenwerkingen met zorgpartijen zoals Zeeuwse Gronden zijn. “Wij werken hard aan de beschikbaarheid van woningen. Een goed thuis voor nu en in de toekomst. Dat doen wij met name voor mensen die hiervoor nergens anders op de woningmarkt terecht kunnen. Zo ook voor doelgroepen die op deze manier zorg kunnen ontvangen in hun eigen omgeving, dicht bij familie en vrienden. Ik ben trots dat wij deze samenwerking aangaan met een professionele partij als Zeeuwse Gronden. Het is een mooie aanvulling in de vernieuwde en gedifferentieerde wijk Sterrenkwartier.”

Bestuurder Zeeuwse Gronden Hanna Laport vult aan: Eind 2019 kwamen we in contact met de gemeente Nissewaard en met Maasdelta. Dit op dringend verzoek van een aantal ouders, want de behoefte aan een kleinschalige beschermde woonvorm voor hun naasten was groot. Gelukkig werd deze behoefte herkend en vanaf toen is het snel gegaan. Dat we in 2025 kunnen starten op deze mooie locatie is fantastisch en voor de betrokken familieleden een wens die uitkomt.”

V.l.n.r: Joyce Voss (teamleider Verhuur Maasdelta Groep), Frank van Velzen (directeur Wonen Maasdelta Groep), Colinda Keesom, Ruud van Nieuwaal (bestuurder Maasdelta Groep), Hanna Laport (bestuurder Zeeuwse Gronden), Alize en Ab Quak, Brenda Mellegers (projectleider Vastgoed Ontwikkeling Maasdelta Groep).

Artist impression nieuwbouw fase 3 Sterrenkwartier Hoog. Zeeuwse Gronden komt in het blauw gearceerde deel. 

Back To Top