Ga naar hoofdinhoud

2 HBO Pedagogisch (groeps-)begeleider m/v (standplaats Terneuzen en Goes)

Zeeuwse Gronden is een geestelijke gezondheidszorgorganisatie. Afdeling Kind en Jeugd van Zeeuwse Gronden biedt hulp en ondersteuning aan kwetsbare jeugdigen die vastlopen thuis, op school of in sociale situaties. Wanneer een jeugdige bij ons aangemeld wordt, komt niet alleen de jeugdige in behandeling, maar wordt het gezin en het netwerk ook betrokken in de ondersteuning. Daarnaast is maatwerk een kernwaarde.

In verband met uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

2 HBO Pedagogisch (groeps-)begeleider m/v (standplaats Terneuzen en Goes)

Voor onze dagbehandeling Kind & Jeugd locatie Terneuzen zoeken wij bevlogen hulpverleners die op eigen wijze mee willen werken aan de nieuwe aanpak in het jeugdaanbod. De dagbehandeling bestaat inmiddels uit twee locaties. Eén in Terneuzen en één in Goes. De dagbehandeling is een nieuw behandelaanbod binnen Zeeuwse Gronden wat volop in ontwikkeling is. Voor beiden locaties is er vacature ruimte. De twee locaties werken intensief samen waardoor het mogelijk is dat je op beiden locaties werkzaam bent. De dagbehandeling is doordeweeks geopend, in het weekend gesloten.

De dagbehandeling is een intensief behandelaanbod voor jongeren vanaf 12 jaar, die niet of enkel gedeeltelijk naar school kunnen gaan in verband met hun problematiek. Dagbehandeling is erop gericht de jongeren te helpen bij opbouwen van een volledige schoolstructuur en hen te ondersteunen in hun kwetsbaarheid en vaardigheden aan te leren zodat ze weer kunnen deelnemen binnen de maatschappij. Hiervoor is er een intensief contact met ouders, school en het netwerk om de jongeren heen.

Daarnaast ligt de focus op het verbeteren van de sfeer en communicatie thuis. Jongeren kunnen afhankelijk van de hulpvraag, twee tot acht dagdelen per week gebruik maken van het dagbehandelingsaanbod. De dagdelen bestaan uit een gestructureerd groepsprogramma waarbij jongeren werken aan het versterken van hun identiteit, zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, planning en organisatievaardigen, maar ook leren omgaan met hun psychische kwetsbaarheid.

Als groepsbegeleider ben je de spin in het web op de dagbehandeling. Je bent verantwoordelijk voor een veilig groepsklimaat waarin de jongeren zich kunnen ontwikkelen. Je geeft uitvoering aan behandelplan door het opstellen van plan van aanpak waarbij je praktische doelen stelt gericht op stimulering van ontwikkeling. Je betrekt hierbij de jeugdigen, het systeem en de betrokken zorg- en hulpverleners. Zo voer je netwerkgesprekken en heb je frequent contact met ouders, school en andere betrokken partijen. Om dit alles voor elkaar te krijgen werk je binnen het team Kind en Jeugd en maak je deel uit van een multidisciplinaire team.

Functieomschrijving

 • Je begeleidt en ondersteunt cliënten, ouders en school rondom ontwikkelings- en gedragsaspecten wat resulteert in een positieve ontwikkeling;
 • Je leidt groepsgesprekken, organiseert activiteiten met de jongeren en voert individuele gesprekken waar nodig. Daarbij houdt je de behandeldoelen van de jongeren voor ogen en ben je verantwoordelijk voor een veilige sfeer in de groep;
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de behandelplannen en begeleidt de cliënten bij hun individuele behandeldoelen;
 • Je bent in staat een veilig overzichtelijk en stimulerend therapeutisch klimaat te creëren;
 • Je durft interventies uit te voeren waarbij je nauw overleg hebt met andere disciplines;
 • Jouw vaardigheid in communicatie, motivatie en onderhandelingen helpen je deze rol met succes te vervullen.

Wat zoeken wij in jou

 • Spontane, enthousiaste, flexibele medewerker die houdt van een uitdaging
 • Een relevante beroepsgerichte opleiding in de zorg op minimaal hbo-niveau (bv SW, SPH, en Pedagogiek);
 • Ervaring als begeleider in de psychiatrie is een pré;
 • SKJ geregistreerd;
 • Ervaring met het werken met gezinssystemen en het netwerk rond de jeugdige;
 • Je bent gewend om methodisch te werken gericht op de doelen van de jeugdige;
 • Ervaring met de doelgroep kinderen en jeugd;
 • De visie en werkwijzen van Zeeuwse Gronden spreken jou aan;
 • Rijbewijs B is een vereiste.

Dienstverband
We gaan uit van een contract van gemiddeld 32 uur per week (24/28 uur is bespreekbaar). Je start met een tijdelijk contract, waarna mogelijkheid tot verlenging of vaste overeenkomst. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen bij indiensttreding.

De standplaats kan Terneuzen of Goes zijn, maar er is een intensieve samenwerking tussen de twee dagbehandelingslocaties waardoor het mogelijk is dat je ook op de andere locatie ingezet wordt.

Salaris
Inschaling is conform CAO GGZ schaal 50, afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Geïnteresseerd?
Wil jij graag deel uit maken onze organisatie? Stuur dan voor 1 september 2022 je sollicitatie naar vacature@zeeuwsegronden.nl. De gesprekken voor deze functie zullen plaatsvinden eind augustus. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Helga van Laak (h.vanlaak@zeeuwsegronden.nl).

Back To Top