skip to Main Content

Hulp bij psychische klachten

Iedereen kan te maken krijgen met psychische problemen. Dit varieert van lichte stress- of angstklachten tot autisme, borderline of schizofrenie. Voor de behandeling van deze en andere psychische klachten heeft Zeeuwse Gronden diverse zorgprogramma’s.

Soms lukt het om psychische problemen zelf, of met de hulp van familie en vrienden, op te lossen. Of door bijvoorbeeld het volgen van een cursus. Is dit niet voldoende en hebben de problemen veel invloed op je dagelijks leven, dan is het zinvol professionele hulp te zoeken.

Voor zelfhulp verwijzen we naar www.thuisarts.nl. Daar vind je informatie over angstklachten, somberheid en omgaan met psychische klachten.

Voor de behandeling van lichte klachten kun je vaak terecht bij de eigen huisarts of bij een praktijkondersteuner ggz (POH-GGZ). Als zij je niet goed genoeg kunnen helpen, verwijzen ze je door naar de basis-ggz, waarbij uitgangspunt is dat je na een relatief korte behandeling weer (volledig) kunt participeren in de maatschappij.

Voor zwaardere psychische klachten, zoals autisme, borderline, schizofrenie of een angststoornis, hebben we verschillende zorgprogramma’s. De behandeling van deze complexe en vaak chronische klachten valt onder de specialistische ggz.

In een zorgprogramma staat welke behandeling je kunt krijgen, plus informatie over het ziektebeeld, de diagnose en de details van de behandeling. Hieronder kun je doorklikken naar de verschillende zorgprogramma’s.

Heb je vragen over onze zorgprogramma’s? Neem dan gerust contact met ons op.

Kijk voor meer informatie over aanmelden op onze aanmeldpagina.

Back To Top