Ga naar hoofdinhoud

Complimenten na HKZ-certificering

Zeeuwse Gronden heeft het HKZ-certificaat opnieuw behaald. De conclusies van de onderzoekers zijn erg positief. De organisatie voldoet aan de eisen en kreeg complimenten van de auditoren. DEKRA Audit voerde het onderzoek eind november uit.

Tijdens de audit kwamen ook de maatregelen naar aanleiding van de vorige audit aan de orde. Deze zijn naar tevredenheid genomen. Tijdens de nieuwe audit kregen we lovende woorden voor onze verbeteracties. De medewerkers zijn erg vaardig in het samenstellen van dossiers. We kregen een compliment voor de mooie, complete dossiers. Ook op managementvlak ontvingen we een pluim; er zijn goede verbeterslagen gemaakt. Wat de onderzoekers verder opviel: de verzorgdheid en warmte van de locaties die zijn bezocht, waaronder de Kringloopwinkel in Terneuzen. Ze roemen de moderne huiselijke sfeer, die de visie van Zeeuwse Gronden weerspiegelt. Ook het feit dat de cliƫnt altijd voorop staat en het betrekken van naasten bij begeleiding en/of behandeling wordt als heel positief gezien.

Wat is HKZ

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Met de audit wordt nagegaan of alles intern op orde is, en dat er steeds wordt gewerkt aan verbetering waar dat kan. Zo wordt kwaliteitsverbetering steeds weer aantoonbaar. Een HKZ-certificaat is drie jaar geldig. Tot die tijd voert DEKRA nog regelmatig tussentijdse controles uit.

Back To Top