Ga naar hoofdinhoud

Expositie Kees Verplanke feestelijk geopend op de Kraaghoeve

De expositie ‘2010 tot Heden’ van cliënt Kees Verplanke is donderdag feestelijk geopend op de Kraaghoeve in Terneuzen. Deze overzichtsexpositie de werken van Kees zien van 2010 tot heden en weergeeft zijn spel met kleur en vorm.

In 2010 raakte Kees geïnteresseerd in schilderen. Met name het spel van lijn, kleur en vorm spreekt hem aan. Dit loopt als een rode draad door zijn werk en heeft geleid tot verrassende abstracte resultaten. In het verleden heeft Kees verschillende technieken gebruikt, tegenwoordig werkt hij vooral met acrylverf op doek. De schilderijen zijn geïnspireerd door de werken van Piet Mondriaan, maar Kees is ook groot bewonderaar van Escher, Salvador Dali en Carel Willinck.

De tentoonstelling ‘2010 tot Heden’ de werken van Kees Verplanke is tot 27 januari te bewonderen in de hal en op de eerste verdieping van de Kraaghoeve.

Bekijk hier de foto’s van de feestelijke opening:

Dit werk van Kees Verplanke hangt in de werkkamer van Jan van Blarikom. Hem wordt vaak gevraagd of het een originele Mondriaan is, maar het is een ‘Verplanke original’.
Wie de werken bekeken heeft, kan een reactie achterlaten in het Gastenboek.

Back To Top