Ga naar hoofdinhoud

Zeeuwse Gronden in samenwerkingsverband voor jeugdzorg ‘Matched Care Zeeland’

Het aanbod van de jeugdhulp in Zeeland is per 1 januari 2020 hervormd in opdracht van de dertien Zeeuwse Gemeenten. Met deze hervorming willen de gemeenten een samenhangend aanbod van de jeugdhulp realiseren. Het aantal zorgaanbieders dat jeugdhulp verleent in Zeeland gaat per 1 januari omlaag van meer dan 200 naar 76 (zie ook het artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant hierover). Hierdoor krijgen de grotere jeugdzorg aanbieders genoeg kinderen onder behandeling om gespecialiseerd personeel in dienst te nemen (zie ook het artikel van Omroep Zeeland hierover).

De Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland heeft de opdracht voor het bieden van Jeugd GGZ, Jeugd & Opvoeding en Jeugd LVB binnen perceel 1 onder andere aan Zeeuwse Gronden gegund. Samen met De Viersprong, Praktijk Memo, Timon, Strek Huis en Koraal Groep vormt Zeeuwse Gronden een samenwerkingsverband, waardoor we een goed jeugdhulpaanbod kunnen bieden. Deze heet Matched Care Zeeland.

Matched Care Zeeland (MCZ) biedt maatwerkoplossingen voor de jongere en het gezin op de korte, middellange en lange termijn. MCZ onderscheidt zich in Zeeland als aanbieder van effectieve hoog-gespecialiseerde ambulante hulp en (extra) intensieve behandelprogramma’s. De leidende principes hierin zijn ’thuis nabij’ en ‘wonen doe je thuis, tenzij’. Kijk voor meer informatie over het samenwerkingsverband op: www.mcz.care. Meer informatie over de bijdrage van Zeeuwse Gronden in dit samenwerkingsverband, volgt snel.

De de nieuwe contracten voor de jeugdzorg werden donderdag 12 december ondertekend.

Back To Top