Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde kijkmiddag op bouwplaats in Koudekerke

De toekomstige bewoners van de woonlocatie in Koudekerke hebben maandagmiddag 9 december alvast een kijkje mogen nemen op de bouwplaats. Aan de Kerkstraat 53 (en verdere huisnummers) wordt een nieuw appartementencomplex gebouwd in opdracht van Zeeuwland. Het was gezellig druk, met ruim veertig man die deze kijkmiddag bezocht.

De woningcorporatie had maandagmiddag twee woningen in ontwikkeling op de eerste verdieping opengesteld, zodat de toekomstig bewoners alvast een kijkje konden nemen. Zeeuwland bouwt hier vijftien appartementen, twee logeerkamers en een gemeenschappelijke ruimte voor Zeeuwse Gronden. Naar verwachting is de bouw in maart/april 2020 gereed en kunnen de bewoners er in mei intrekken.

Nadat de toekomstige bewoners en hun familie elkaar kort heeft kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee en een bolus, hebben de directeur van Zeeuwland, Marco van der Wel, en onze behandelcoƶrdinator Menno van Hoepen iedereen welkom geheten en de laatste stand van zaken doorgenomen.

Daarna was het tijd om voorzichtig de trap op te gaan, allerlei leidingen en uitstekende punten ontwijkend, want het blijft een bouwplaats. De eerste geluiden waren positief: “wat licht”, en “lekker ruim”, waren opmerkingen die veel gehoord werden in de twee appartementen.

De toekomstige bewoners en hun familie hebben in ieder geval vast een eerste indruk gekregen van de ruimte. Dat maakt dat de verhuizing volgend jaar toch wat dichterbij komt en in de beleving steeds meer vorm begint te krijgen.

Back To Top