Ga naar hoofdinhoud

Kunstexcursie met COLTEK in België

Kunstenaarscollectief COLTEK is vrijdag 16 augustus met een aantal deelnemers op excursie geweest bij De Verbeke Foundation in Kemzeke, net over de grens in België.

Er werd gestart met een warme gezamenlijke lunch in El Cantina. Dit was volgens de deelnemers een goede basis voor een volle middag indrukken en bovenal inspiratie opdoen: “De weergoden waren ons gunstig gestemd!”

Enkele impressies
“Tijdens de buitenwandeling vielen we van de ene verbazing in de andere. Er waren werken opgebouwd uit hout van balken. Sommige gedeeltelijk onder de grond, maar ook hoog opgestapeld als een bijenkorf zonder gebruik van spijkers of ander verbindingsmateriaal. Oude delen van machines waren veranderd in objecten die in je fantasie gaan leven.”, aldus één van de deelnemers.

“Ook indrukwekkend was een kudde paarden, levensgroot, gemaakt van gaas en een organisch materiaal. Dit laatste begint te vergaan waardoor het een bijzonder beeld geeft.
Er was een tijdelijke expositie te zien met opgezette dieren, tentoongesteld in een opblaasbare grote tent stond midden op het terrein. De kadavers waren zo geprepareerd dat ze konden bewegen. In combinatie met menselijke poses gaf dit een enigszins luguber beeld.

Vervorming
In de overdekte ruimte zijn er vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Momenteel staan er onder andere objecten samengesteld uit restmaterialen met een te gek effect. Er waren ook audiovisuele projecties in de zomertentoonstelling. “Je zag jezelf geprojecteerd op een scherm in kleurige pixels steeds veranderend van vorm.”

Er is tevens een collagemuseum met oude (uit 1951) en nieuwe werken. “We weten dat de afwisseling in kleur diepte geeft aan een vlak maar sommige waren prachtig opgebouwd. Hier gaan we zelf mee experimenteren. We hebben niet alles kunnen bekijken want ineens is het hoofd vol.”
Met genoeg nieuwe ideeën keerden de deelnemers moe en voldaan terug naar Terneuzen.

Back To Top