Ga naar hoofdinhoud

Manifest ‘De sleutel in handen’ overhandigd aan staatssecretaris Blokhuis

MIND Ypsilon (vereniging van familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid) heeft 10 oktober het manifest ‘De sleutel in handen’ aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis en hem gevraagd gemeenten aan te sporen hun verantwoordelijkheid te nemen.

De aanbieding was de start van een campagne die Ypsilon samen met tien medestanders voert om de problemen rond huisvesting van mensen met een psychische kwetsbaarheid aan de kaak te stellen én oplossingen te bieden.

Onderzoek
Aanleiding van het manifest was een groot onderzoek dat Ypsilon heeft gehouden onder haar leden. Hieruit is voortgekomen dat er een gebrek is aan huisvesting, dagbesteding en adequate zorg voor hun naasten. Uit het onderzoek blijkt dat er vaak geen gebruik wordt gemaakt van de kennis die aanwezig is. Ook moet het wiel steeds opnieuw worden uitgevonden terwijl er in het land goede voorbeelden zijn van huisvesting, dagbesteding en adequate zorg voor mensen met een psychosegevoeligheid.

Ypsilon stelde het manifest op samen met Anoiksis en een aantal gerealiseerde woonvoorzieningen, waaronder Zeeuwse Gronden. Kijk voor meer informatie op: https://desleutelinhanden.nl

Back To Top