Ga naar hoofdinhoud

Indrukwekkende introductiedag voor nieuwe medewerkers

Donderdag 10 oktober was er een introductiedag voor nieuwe medewerkers op de Kraaghoeve in Terneuzen. Meer dan 35 verse collega’s stonden te springen om meer te weten te komen over Zeeuwse Gronden als werkgever. Door de introductie van de Familieraad, Cliëntenraad en de Ondernemingsraad werd duidelijk wie zich inzet voor welke belangen binnen de organisatie. Ook werd er een oproep gedaan voor nieuwe leden voor de ondernemingsraad.

Op beeld
Onder het genot van een kopje koffie of thee en een stukje taart werd het zojuist geleerde nabesproken en werd er ook met andere ‘nieuwelingen’ kennisgemaakt. Want wie is wie en wat wil hij/zij voor Zeeuwse Gronden betekenen? Hierna werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft kreeg een presentatie over een nieuwe behandelmethode met Virtual Reality. Op welke manier worden cliënten hiermee geholpen en voor wie is het geschikt? Ook werd er wat verteld over het onderzoek dat momenteel nog met VR gedaan wordt. De organisatie én psychiatrie blijft in beweging, zo blijkt.

De groepen werden vervolgens geswitcht. In de presentatieruimte werd een kring van stoelen opgesteld en iedereen mocht zich voorstellen. Daarna werd het rijtje in omgekeerde volgorde afgegaan: want wie was je buurman/buurvrouw ook alweer? Dat bleek een pittige: jezelf voorstellen en alle indrukken daaromheen bleek voor velen al spannend genoeg. De les: luister naar elkaar, ook binnen het werk dus. Er volgde een interactieve quiz met weetjes over Zeeuwse Gronden.

Hierna werd de film over Zeeuwse Gronden getoond, deze laat zien vanuit welke ambitie de ggz-instelling ooit is gestart. In de film wordt de ontdekkingstocht van een drietal ouders van cliënten in beeld gebracht. Het gaat over de tijd voordat zij met hun kind bij Zeeuwse Gronden kwamen en hoe zij de zorg momenteel ervaren. Een indrukwekkend verhaal voor de nieuwe medewerkers.

Equitherapie
De leerzame dag bleek nog niet over: na de lunchpauze was het tijd om te ontdekken ‘hoe het voelt’ om bij Zeeuwse Gronden te werken. Dat werd duidelijk door de workshop equitherapie, Aan de hand van allerlei oefeningen met witte blokken en het paard werd duidelijk hoe belangrijk contact- en afspraken maken zijn. Ook is samenwerken het sleutelwoord in een organisatie die nog altijd groeit. En je bent (ook in het werk) je eigen instrument: een paard houd je niet voor de gek. De nieuwe collega’s waren aan het einde van de dag een hoop indrukken en nieuwe ervaringen rijker.

Contact maken is belangrijk, blijkt tijdens het begin van de equitherapie
Contact maken is belangrijk, blijkt tijdens het begin van de equitherapie

 

Door samen te werken, wordt het paard in de goede richting geleid.
Door samen te werken, wordt het paard in de goede richting geleid

 

Back To Top