Ga naar hoofdinhoud

Officieel startsein voor beschermd wonen van Zeeuwse Gronden buiten Zeeland

Op maandag 1 november 2021 tekenden Zeeuwse Gronden en woningcorporatie Oost West Wonen een intentieovereenkomst als officieel startsein voor de verwezenlijking van een beschermde woonvorm in Dirksland. Met de samenwerking willen beide organisaties kwetsbare mensen met een psychiatrische ziekte laten wonen in een veilige, drugsvrije voorziening, middenin de samenleving. Iets waar op Goeree-Overflakkee nog nadrukkelijk behoefte aan bestaat.

Het gaat om een bestaand gebouw aan de Akelei, ook wel bekend als Elkersweide, waar voorheen cliënten van Sjaloom Zorg woonden. Het gebouw gaat verbouwd worden, zodat het geschikt is voor een kleinschalig beschermd wonen-concept. Volgens de huidige planning zullen de toekomstige bewoners er in het voorjaar van 2023 hun intrek nemen.

Voor Zeeuwse Gronden is de ondertekening van de intentieovereenkomst een bijzonder moment, vindt Jan van Blarikom: “We hebben twaalf locaties voor beschermd wonen in Zeeland, en de vraag hiernaar buiten de provinciegrenzen is de laatste jaren sterk gegroeid. In diverse Zuid-Hollandse gemeenten zijn er concrete plannen voor woonlocaties, maar de echte start buiten Zeeland zal in Dirksland zijn. Een belangrijke stap.”

Back To Top