Ga naar hoofdinhoud

Stichting Behoud Monumenten Biervliet en de Werkplaats geven polders weer een naam

Binnenkort zijn de polders van Biervliet niet langer anoniem voor de toevallige passant. Wie straks door het idyllische polderland van Biervliet struint, zal het werk van de Werkplaats tegen het lijf lopen. Dit in de vorm van beletterde schaaldelen die de naam en veelal de inpolderingsdatum van de desbetreffende polder zullen dragen.

De Stichting Behoud Monumenten Biervliet benaderde de Werkplaats van Zeeuwse Gronden om dit plan uit te voeren. Het stichtingsbestuur was op zoek naar bereidwillige creatieve geesten met engelen geduld en een vaste hand. Bij ons waren ze dus aan het goede adres. Met enige trots zijn we dan ook met elkaar in zee gegaan.

Elke dag gaan onze mensen van de Werkplaats aan de slag om op nauwgezette wijze en een met verf voorziene kwast de letters en cijfers op de houten planken aan te brengen. Een modern monnikenwerk als het ware. De sierlijke zwarte letters en cijfers worden beschermd door drie lagen vernis. Zo zullen ze het Biervlietse polderweer moeiteloos doorstaan. Vervolgens worden de polderborden op strategische plekken in het landschap geplaatst. Zeeuwse Gronden kan niet meer geƫerd worden dan op deze wijze.

Deze samenwerking zal het unieke landschap van Biervliet op een informatieve en decoratieve meerwaarde trakteren.

Back To Top