Ga naar hoofdinhoud

Ontmoetingsbijeenkomst en lezing ‘De zin van het leven’

Vorige week donderdag, op 7 november, was de ontmoetingsbijeenkomst voor naasten. Jan van Blarikom hield op deze bijeenkomst een lezing over ‘De zin van het leven’. De bijeenkomst was in ZAAL van Katoen.

Wie nog niet bekend was met Zeeuwse Gronden, kon daar vanaf 18.30 uur verandering in brengen. Een aantal gegadigden spraken voor het eerst met begeleiders, behandelaren, familievereniging Ypsilon en Jan van Blarikom. Ook kregen ze te horen waar Zeeuwse Gronden voor staat, op welke manier dat wordt bewerkstelligd en hoe het organisatorisch allemaal in elkaar steekt.

 

Een uur later kwamen de gegadigden voor de lezing binnen. Nadat iedereen een plekje had gevonden, was het tijd om te horen wat volgens onderzoek in de westerse samenleving belangrijk is voor je geluksgevoel: de relatie met je partner en werk. Dat bleek in andere (minder ontwikkelde) werelddelen wel wat anders te liggen met gearrangeerde huwelijken en meer handenarbeid. Daar doe je het al een stuk sneller prima, wat toch helpt bij je geluksgevoel.

Na veel meer interessante inzichten, nam Jan van Blarikom de dagbesteding voor cliënten bij Zeeuwse Gronden onder de loep. Door zinvol bezig te zijn in de vorm van dagbesteding, proberen we onze cliënten toch zo gelukkig mogelijk te maken.

Back To Top