Ga naar hoofdinhoud

Therapie en dagbesteding vanaf 2 juni

De coronamaatregelen hebben hun effect gehad en dit geeft ook binnen Zeeuwse Gronden ruimte tot versoepeling. We starten onze therapie en dagbesteding daarom voorzichtig weer op. 

We willen alle cliënten en medewerkers zoveel mogelijk in bescherming nemen en dat doen we door een onderscheid te maken in woonvormen: ambulant (in een eigen huis), wonen op een woonlocatie (eigen appartement en een gedeelde woonkamer) of wonen in een groepswoning (gezamenlijk huishouden).

Voor bewoners van een groepswoning is helaas nog het minst van de versoepeling te merken, omdat de consequenties van een besmetting in huis voor alle bewoners groot zijn. Cliënten die op een woonlocatie wonen, kunnen weer naar de Kraaghoeve (zie meer info verderop in dit bericht). Deelname aan andere dagbestedingsprojecten is nog niet mogelijk.

We beschouwen de maand juni als een opmaat. Wanneer alles goed gaat, zullen veel meer zaken mogelijk zijn in juli. Onderstaande afspraken gelden tot en met donderdag 2 juli.

Kraaghoeve
Voor ambulante cliënten én cliënten die op een woonlocatie wonen, wordt het weer beperkt mogelijk naar de Kraaghoeve te gaan. Zij kunnen zich inschrijven voor een dagdeel. Let wel: zomaar binnenlopen kan niet, dit gaat via een afspraak. Ook wordt er nog niet geluncht op de Kraaghoeve.

Aanmelden voor een dagdeel op de Kraaghoeve kan via: 085-0223444.

Inloop Terneuzen en dagbesteding Middelburg
Ambulante cliënten kunnen op afspraak weer terecht bij de Inloop in Terneuzen of de nieuwe dagbesteding ‘de Herengracht’ in Middelburg.
Let wel: je kunt niet zomaar binnenlopen, je moet een afspraak maken. Er zal worden gewerkt met vaste, beperkte tijdseenheden.

Aanmelden voor de Inloop Terneuzen kan via: 085-0223437. En voor dagbesteding bij De Herengracht kun je terecht bij Wendie via 06-30210832.

Maatschappelijke restaurants
Ambulante cliënten kunnen weer gaan werken in een van de maatschappelijke restaurants (Sas van Gent, Terneuzen, Kruiningen). Bij de restaurants is het afhalen van een maaltijd op afspraak weer mogelijk.

Aanmelden voor dagbesteding in één van de restaurants, of het bestellen van een maaltijd kan voor ’t Cuypje via: 085-0223448, voor El Cantina via: 085-0223438, voor Het Melkmeisje via: 085-0223445.

Kringloop
De Kringloopwinkel in Terneuzen gaat weer open. 3 ambulante cliënten en een begeleider mogen weer in de winkel staan en maximaal 4 klanten mogelijk tegelijk binnen.

Aanmelden voor dagbesteding in de Kringloopwinkel kan via: 085-0223439.

Werkplaats
De Werkplaats in Terneuzen gaat het volgende bieden voor ambulante cliënten:

  • 2 cliënten en een begeleider houtproject (de begeleider levert gezaagd hout aan);
  • 2 cliënten individuele creatieve opdrachten;
  • 2 cliënten administratie;
  • 2 cliënten en een begeleider op pad voor Zeeuws Landschap.

Aanmelden voor dagbesteding in de Werkplaats kan via: 085-0223439.

Muziek- en dramatherapie
De muziek- en dramatherapie start weer op voor ambulante cliënten.

Equitherapie
Ambulante cliënten kunnen weer deelnemen aan equitherapie. Er starten individuele behandelingen en de basisgroepen beginnen weer. In de basisgroep leer je de eerste vaardigheden in de omgang met het paard. Andere (gespecialiseerde) groepen starten later.

Back To Top