Ga naar hoofdinhoud

Wandel je mee? Bloemen- en dierenpracht bij Gent

Ga je mee wandelen en de dieren- en bloemenpracht in het natuurgebied bij Gent bewonderen? Bourgoyen-Ossemeersen ligt ten westen van Gent en is een paradijs voor planten en dieren. In het voorjaar zijn er veel vogels te zien, ook trekvogels die rusten op hun weg naar het noorden. In deze tijd zijn de bloemen ook op hun best: kleurrijk aanwezig.

Het is een natuurgebied dat ontsnapte aan de verstedelijking. Het is een open landschap dat bestaat uit graslanden, sloten en grachten en heel veel wandelpaden. De vallei is uitgeschuurd door de Leie. Het deel ten noorden van de rivier heet de Bourgoyen, het deel ten zuiden de Ossemeersen. Natuurcentrum Jan Hublé ligt aan de rand van het reservaat. De graslanden worden beweid met runderen. Er zijn knotbomen, bloemenrijkdom en heel veel verschillende grassen. Een plek om te ontdekken!

We maken een wandeling van 5,6 kilometer. Je kunt ook kiezen voor een kortere route. De route is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Wil je gebruik maken van vervoer? Laat dit tijdig weten!

Aanmelden (voor 1 mei i.v.m. de lunch): werkplaats@zeeuwsegronden.nl.

WANNEER: DINSDAG 7 MEI
LOCATIE: BOURGOYEN-OSSEMEERSEN
PARKEREN: PARKING NATUURCENTRUM JAN HUBLÉ, DRIEPIKKELSTRAAT 32, 9030 MARIAKERKE (GENT)
STARTTIJD: 10.30 UUR (VERTREK UIT TERNEUZEN: 9.30 UUR).
LUNCH, KOFFIE EN THEE WORDEN VERZORGD.

Back To Top