Ga naar hoofdinhoud

Erfgoeddag Landschapsbeheer op de Kraaghoeve

Zaterdag 5 oktober is de ‘Erfgoeddag Landschapsbeheer’ van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) op de Kraaghoeve in Terneuzen. SLZ laat op deze publieksdag zien hoe erfgoed, landschap en natuur in Zeeland met elkaar verbonden zijn. Dat doen ze met allerlei activiteiten voor jong en oud. Vanuit Zeeuwse Gronden zijn er op deze dag ook allerlei activiteiten, zo vaart er een fluisterboot en kun je een rondje meerijden op de koets. Je komt ook allerlei zaken te weten over het landschap rond de Kraaghoeve: wat is authentiek Zeeuws en wat zou volgens Stichting Landschapsbeheer Zeeland behouden moeten blijven? Voor de kinderen is er ook een speurtocht en het terras is open. Iedereen is welkom van 9.30 tot 16.30 uur. Toegang en deelname aan de excursies zijn gratis.

Excursies en workshops
Er zijn verschillende excursies en workshops waar je aan mee kan doen. Zo kom je tijdens de erfexcursie alles te weten over de aanwezige plant- en diersoorten en leer je hoe je specifieke landschapselementen het best kan beheren.

Ook is er een actieve wandelexcursie onder leiding van een gids en is er een zitplekje waar korte weetjes over fruitliefhebbers, zoals vleermuizen, hommels en vogels, kunt krijgen. Verder kan je meedoen met een spannende speurtocht naar de verschillende dieren die op het erf voorkomen en leer je hoe je je eigen fruitbomen het beste kan snoeien.

Welk ras is dit?
De medewerkers van SLZ staan paraat in een informatiekraam om al je vragen over het landschap in Zeeland te beantwoorden. Ook zijn daar de Determinatie Deskundigen aanwezig. Als je niet weet van welk oud ras de fruitboom in je tuin is, neem dan 4 stuks fruit mee en deze deskundigen achterhalen voor jou de naam van je boom!

Eigen appels laten persen
Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft de mobiele fruitpers van Frederic Lerouge uit Zevergem gevraagd om naar deze Erfgoeddag te komen. Zij maken van je eigen fruitoogst een natuurtroebel sap. Aanmelden voor het persen van fruit moet vooraf en kan alleen via www.appelperslerouge.be.

Kijk voor meer informatie op: www.LandschapsbeheerZeeland.nl

Back To Top