Ga naar hoofdinhoud

Veel vraag naar begeleid en beschermd wonen op Schouwen-Duiveland

Wethouder Cees van den Bos sprak tijdens het symposium ‘Psychiatrie thuis in de samenleving’ over de toekomst van begeleid en beschermd wonen op Schouwen-Duiveland. Zeeuwse Gronden zou daar als zorgpartner zeker invulling aan kunnen geven.

Dat er in deze regio vraag is naar beschermde woonvormen bleek woensdag wel door de aanwezigheid van vele ouders en andere belangstellenden. Het symposium werd georganiseerd om hen te informeren over psychiatrie in het algemeen, en over de zorg die Zeeuwse Gronden biedt aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

Na ontvangst met mosselen ging het symposium, onder leiding van projectleider Kim Heijboer, van start met de lezing van Cees van den Bos en een persoonlijk verhaal van ervaringsdeskundige Charlotte Oldeman. Vervolgens kregen de aanwezigen aan de hand van de film Je hebt maar één vader en moeder een kijkje in de wereld van familie van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. Na de pauze deelde Jan van Blarikom informatie over psychiatrie en de zorg en woonvormen bij Zeeuwse Gronden.

Er was ook een delegatie van ouders uit Zuid-Holland aanwezig. Zij zijn enthousiast over de initiatieven van Zeeuwse Gronden en gaan zich verenigen in een speciale werkgroep, om deze woonvoorzieningen in hun eigen gemeenten te kunnen realiseren.

Back To Top