Ga naar hoofdinhoud

GZ-psycholoog Kind & Jeugd – Zeeuws-Vlaanderen

Als GZ-psycholoog Kind & Jeugd heb je een belangrijke rol binnen het dynamische, multidisciplinaire Kind- & Jeugdteam van Zeeuwse Gronden, bestaande uit psychiaters, verpleegkundigen, GZ-psychologen, equitherapeuten, creatief therapeuten en begeleiders. Je behandelt kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 jaar met uiteenlopende psychische problemen, waarbij samenwerking met het netwerk rond het kind (gezin, school, RBL, andere hulpverleners) essentieel is.

Jij bent als regiebehandelaar verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van het zorgproces van je cliënten. Onderdeel van je dagelijks werk zijn diagnostiek, individuele behandeling en behandeling in groepsverband. Hoofddoel is om kinderen en jongeren te helpen met het bereiken van herstel, zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Jouw kwaliteiten en professionele achtergrond

Natuurlijk beschik je over de nodige deskundigheid om onze jeugdige doelgroep zorg op maat te kunnen bieden. Bij Zeeuwse Gronden krijg je de vrijheid om creatief te zijn en af te wijken van de standaard. Je bent gewend om samen te werken binnen een multidisciplinair team en rekening te houden met de visie van collega’s, maar je durft de behandeling ook vorm te geven vanuit je eigen rol en persoonlijke stijl. Omdat samenwerking met het netwerk van het kind een belangrijke kernwaarde is, mag kennis van de verschillende interactiepatronen niet ontbreken. Verder sta je open voor nieuwe ontwikkelingen en wil je hier graag in meedenken.

Dan zijn er uiteraard nog wat belangrijke praktische zaken:

  • Je hebt een universitaire studie Psychologie of Orthopedagogiek afgerond en een GZ-opleiding met als specialisatie Kind en Jeugd.
  • Je bent geregistreerd als GZ-psycholoog in het BIG- en SKJ-register en hebt relevante werkervaring binnen de ggz.
  • Het draaien van wachtdiensten is voor jou geen probleem.
  • De visie en werkwijze van Zeeuwse Gronden spreken jou aan.
Wat wij jou te bieden hebben

Je komt te werken in een unieke organisatie op het gebied van beschermd wonen, geïntegreerde zorg en dagbesteding voor mensen met een ernstige psychiatrische ziekte. Sinds een aantal jaar is daar een uitgebreid en vernieuwend behandelaanbod voor kind en jeugd aan toegevoegd. Dit kenmerkt zich door en integrale aanpak en een intensieve samenwerking met (pleeg)ouders, onderwijs en netwerk. In Zeeuws-Vlaanderen bieden we deze zorg vanuit de Kraaghoeve: een warm, huiselijk en landelijk gelegen behandel- en dagbestedingscentrum in Terneuzen. In Goes hebben we sinds kort ook een behandelcentrum voor jeugd. Naast gesprekstherapie zijn hier volop mogelijkheden tot ervarings- en praktijkgerichte behandeling.

Kortom, een afwisselende baan binnen een snel groeiende ggz-organisatie is gegarandeerd. We gaan uit van een contract van 36 uur per week (minder uren in overleg). We bieden een salaris conform functiegroep 65 en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van de cao ggz. Je krijgt daarnaast diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Solliciteren

Ben jij een bevlogen GZ-psycholoog, gespecialiseerd in kind en jeugd? Of ben je bijna klaar met je opleiding en word je enthousiast van deze vacature? Solliciteer dan via vacature@zeeuwsegronden.nl. Basispsychologen met ambitie zijn zeker ook welkom! Bij vragen kun je contact opnemen met Helga van Laak, h.vanlaak@zeeuwsegronden.nl, 0115-621314.

Lien Travers

GZ-psycholoog Kind & Jeugd

“Het is een beetje moeilijk om op intake te komen op een boerderij, 12 jaar en paardenmeisje te zijn en te zeggen dat we alleen maar achter een bureau gaan zitten en daar praten. Dat is al bijna een recipe for disaster.”

// Lees verder >>>

Back To Top