Ga naar hoofdinhoud

Sas van Gent

Woonlocatie ’t Bolwerk is gevestigd in een rustige buurt in Sas van Gent, aan de rand van de Belgische grens. De locatie is nog vrij nieuw (2015) en biedt woonruimte aan twaalf bewoners, die elk een ruim, eigen appartement hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Naast de twaalf appartementen is er een gezamenlijke ruimte waar de bewoners iedere dag in en uit kunnen lopen voor dagelijkse zaken zoals ontbijt, lunch en avondeten. Of om gewoon even gezellig bij te kletsen onder het genot van een bakje koffie. Aan de binnenkant van het complex is een balustrade die uitkijkt op een mooie tuin met vijver. Iedereen die er komt heeft het over de serene rust die er heerst.

Sas van Gent zelf bevindt zich in een mooie omgeving, waar meer dan voldoende ruimte is voor recreatieve bezigheden en ontspanning. Er zijn twee supermarkten in de buurt, dus cliënten kunnen zelf om boodschappen gaan, al dan niet met begeleiding. Op loopafstand liggen twee gezellige restaurants, en een heerlijk buitenzwembad. Ook zijn er prachtige wandelroutes langs het kanaal en de polder in.

Qua uitstapjes wordt er veel georganiseerd: naar de film, pretparkbezoekjes, uit eten, bewonersvakanties, winkelen in Gent en meer. Bewoners en begeleiders gaan twee keer per week sporten bij Bodyline in Terneuzen. Dat is de kracht van de locatie: de bewoners zoveel mogelijk meenemen en laten participeren in de samenleving. Op welke manier dan ook iedereen een leuke en zinvolle dag bezorgen.

Back To Top