skip to Main Content

Hulst, Bachlaan

De Bachlaan is gelegen in een rustige buurt vlak bij het centrum van Hulst. De locatie bestaat uit twee gekoppelde woonhuizen die als woongroep fungeren voor elf bewoners. De woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer en een keuken waar de bewoners samen kunnen koken en eten. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer om zich van tijd tot tijd in terug te kunnen trekken. Er is 24-uursbegeleiding aanwezig.

Ernaast gelegen is een derde huis met vijf slaapkamers. In deze woning leven de bewoners zelfstandiger. Dit houdt in: minder contact met begeleiding en eigen verantwoordelijkheid voor boodschappen doen, koken en huishouden. Deze vorm van wonen en begeleiding is in feite een middenweg tussen ambulante zorg en de woongroep.

Van de locatie Bachlaan kunnen vier kamers worden gebruikt voor het ‘logeerproject’. Dit project is in 2017 gestart als een samenwerkingsverband tussen gemeenten, CZ, Zeeuwse Gronden en Emergis, en ondersteunt de ambulante behandeling in de geestelijke gezondheidszorg. Een verblijf in het logeerhuis werkt veelal opnamevoorkomend, ontlast de familie en heeft een time-outfunctie. Het is een ideale plek om in een paar dagen tot een paar weken tot rust te komen, of juist even onder de mensen te zijn en weer tot iets te komen. Belangrijke aanwezige factoren zijn de 24-uursbegeleiding, de gezinsstructuur, huiselijke warmte en de mogelijkheid aan activiteiten deel te nemen.

Back To Top